tiistai 18. lokakuuta 2016

Rahjassa yöreissulla. Sorsiakin pyydettiin ja rantoja kierreltiin.

Lauantai iltana mentiin Venekariin. Jäätiinkin sinne yöksi ja aamulla käytiin rantoja kiertelemässä. Sorsat oli vähänä, samoin kuin vesi meressä. Mm tämä saari oli kuivilla. Kuvassa näkyy normaali venepaikkamme...

Tällä "pellolla" on joskus ollut pomppusorsiakin. 

Mustassa salmessa lensi haapana , jota koetinkin ampua. No ihme kyllä se tippui. Ilona  lähti hakemaan sitä, muttei se ollutkaan niin hellppo juttu. Ajattelin ottaa noutokuvasarjan, mutta aikomukseksi se jäi. Haapana sai voimiaan takaisin ja sitä ei niin vaan otettukaan kiinni.


Ilonakaan ei enää totellut, tai saattoi olla ettei se kuullut tai nähnyt muuta kuin linnun. Haukkuen se alkoi uida linnun perässä ja ui ja ui ja ui. 

En päässyt paikkaamaan ampumistani, koska Ilona oli koko ajan niin lähellä lintua ja mietin ,että mitä nyt. Muistin , että jonkun matkan päässä olin nähnyt jollan tullessani rannassa. Siispä kävin hakemassa sen ja pääsin melomalla linnun ja koiran väliin. Sainpahan lopulta linnun lopetettua. Koko touhu kesti yli 20 minuuttia, ja kun lopulta Ilona toi haapanan oli koira aikalailla puhki. Päätinkin, että linnustus saa loppua tältä kertaa tähän. Kävelimme suoraan veneelle kahvin keittoon ja makkaran paistoon. Ainakin Ilona oli makkaransa ansainnut.



Siinäpä se tämän reissun työvoitto haapanakin lopulta oli rannassa.

Ja kaikkensa yrittänyt Ilona.

Tässä vaiheessa , kun kahvit kiehuvat, mieli lepää.

Keli oli mukavan lämmin pilvipouta ja tuulikin oli lempeä.


Ennen kotia lähtö jaloittelimme, jottei  paikat kokonaan  kankottunut. Tällä saarella on hieno lampaitten hoitama "puutarha" , jossa on mukava ja helppo kävellä.








Enpähän ennen ole nähnyt tälläistä pientä kasvihuonetta, näköjään toimii jollain tapaa.

Olipahan taas mukavata ja saimme ladattua akkuja seuraavaa työviikkoa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti